Meer informatie?
Bel ons: +31 (0)6 -14 11 34 32

7 redenen om nooit op te geven

Over doorzettingsvermogen en vastberadenheid

Mijn leven zat vol uitdagingen en obstakels. Ook ik heb momenten gehad waarop ik dacht dat het beter zou zijn voor iedereen als ik er niet meer zou zijn. Ik spreek vaak jongeren en jong-volwassenen met datzelfde gevoel. Hoe dan ook, ik ben gaan inzien dat het leven niet over de slimste, sterkste of zelfs de rijkste persoon gaat. Het leven gaat over doorzettingsvermogen en de vastberadenheid om nooit op te geven. Zelfs als opgeven de enige optie lijkt.

 

Ik schrijf dit om je te vertellen dat je veel te belangrijk bent voor de wereld om op te geven. De wereld wacht op jou talenten en ambities.

 

7 redenen waarom je nooit op moet geven

1. Het leven is niet hetzelfde zonder jou

Jij bent belangrijk voor deze wereld en geloof het of niet, er wacht iemand op jou om zijn of haar leven mooier en rijker te maken. Ja, ik weet dat je nu zegt dat er niemand is die om je geeft, maar geloof mij, iemand geeft om jou. Je bent te belangrijk voor de wereld om zo maar op te geven!


2. Wat als je wint
Je kunt het gevoel hebben dat het leven je continue uitdaagt en dat je er niet meer tegen kunt. Het kan zijn dat je er nu mee wilt stoppen, zelfs terwijl je dit leest. Maar hier is iets om over na te denken, wat nu als je het volgende gevecht wint of wat als je over het volgende obstakel heen komt? Je zult het nooit weten als je nu opgeeft!


3. Hoe ziet jouw lamp eruit
Het heeft Thomas Edison meer dan 2000 pogingen gekost om te proberen een lamp te maken die bleef branden. Toen hem daar naar gevraagd werd zei hij dat hij niet gefaald had, hij had gewoon 2000 manieren gevonden om geen lamp te maken. Dus wat zijn de licht-pogingen in jou leven? Wat is dat ding in jou leven wat je niet op de rit krijgt… geef niet op… want je staat op het punt te ontdekken waar je naar zocht.


4. Focus op de toekomst
Als een hardloper een wedstrijd rent, focust die zich op één ding…. de finish. Houdt je focus op je grote doel…niet alleen maar waar je nu bent. Focus op waar je naar toe wilt.


5. Leer te zeggen ‘Ik zal het niet doen’
Maak een afspraak met jezelf. Doe het in je hoofd en zeg het hardop, dat je niet opgeeft, dat je niet bij die statistieken wilt horen…dat je die fout niet wilt maken.


6. Het leven is geen kristallen trap
Er is een prachtig gedicht van Langston Hughes. Het heet ‘Crystal Stair’. In dit gedicht zegt een moeder tegen haar zoon ‘het leven is geen kristallen trap’. Met andere woorden, het leven is zwaar, het heeft gaten en ruwe bulten, maar aan het ultieme eind is overwinning… maar alleen voor degenen die zijn blijven staan en hun hele weg hebben afgelegd.


7. Na elke storm zie je een regenboog
Ongeacht wat je nu meemaakt, je kunt het aan…Er is een regenboog aan de andere kant van jouw situatie. Blijf sterk, blijf gefocust en… geef nooit op!