Meer informatie?
Bel ons: +31 (0)6 -14 11 34 32

Training 'Grip op moeilijk pubergedrag'

Waarom luistert mijn puber niet naar mij?

Respectloos, onuitstaanbaar, gewelddadig gedrag

Zit je met een puber die geen respect voor je toont, onuitstaanbaar is of zelfs geweld tegen je gebruikt? Ben je gefrustreerd en uitgeput door die eeuwig durende discussies? Heb je het gevoel dat je op eieren loopt, als jouw puber in de buurt is? Dat je probeert zo min mogelijk te zeggen zodat de rust in huis bewaard blijft?

 

Heb je alles al geprobeerd: praten, schreeuwen, straffen, smeken en onderhandelen, maar je puber loopt nog steeds over je heen?

 

'Dit kan zo niet langer'

Er is een onhoudbare situatie ontstaan. Een situatie waarvan je je al langer afvraagt of dit uiteindelijk goed komt. Je snakt naar rust, voor jezelf, voor je puber en voor je gezin.

 

De stap om iets te doen aan jouw situatie komt meestal na een confrontatie. Misschien de zoveelste. De realiteit is dat er een slechte relatie met je puber is ontstaan en een gezinssituatie waar iedereen onder te lijden heeft.

 

Veranderen kost tijd en vergt lef
Er moet iets veranderen, maar dat kost tijd en vergt lef. Het proces van verandering kan alleen plaatsvinden als je bereid bent om wat je nu bezit los te laten en het te vervangen door iets anders.

 

Dat is waarover de training Grip op moeilijk pubergedrag gaat.

 

Durf tot actie over te gaan

Bij de training moet je ervoor kiezen om op te staan, actie te ondernemen en bereid zijn naar een tijdelijke leegte of chaos te gaan, totdat de nieuwe situatie zichtbaar wordt. Pas na het zetten van een aantal stappen schep je voldoende ruimte om een nieuwe manier vorm te laten krijgen.

 

Het gedrag van je puber duurzaam veranderen, in positieve zin

Veel mensen vermijden bovengenoemd proces. Ze hebben niet genoeg moed en lef om die tijdelijke leegte door te komen. Jij wilt verandering en daarom ben je geïnteresseerd in Ask Laura, onze training en onze persoonlijke begeleiding om zowel op korte als langere termijn het gedrag van je puber duurzaam te veranderen, in positieve zin.


Grip op moeilijk pubergedrag: vooral praktische handvatten

De training 'Grip op moeilijk pubergedrag' geeft je als ouder van een puber praktische handvatten hoe om te gaan met pubers met onuitstaanbaar, gewelddadig, opstandig, intimiderend, respectloos en misleidend gedrag. Voor ouders is deze training een duidelijke richtlijn. Het gaat over het oplossen van problemen. Fijn om mee te nemen in je dagelijkse leven.

 

 

Checklist >>

Account aanvragen >>